Stránka Gréckokatolíckej cirkvi ponúka možnosť reagovať na médiá

01.01.2005 Celý región

Novozavedená rubrika pod názvom Reaguj!!! na internetovom portáli Gréckokatolíckej cirkvi ponúka možnosť poslať reakcie zatiaľ vybraným štyrom televíziám. Zm...
Novozavedená rubrika pod názvom Reaguj!!! na internetovom portáli Gréckokatolíckej cirkvi ponúka možnosť poslať reakcie zatiaľ vybraným štyrom televíziám. Zmyslom rubriky je možnosť vyjadriť svoj názor na morálnu hodnotu mediálneho produktu, teda napríklad televíznej relácie, reportáže.
Podľa stavu 26. decembra najviac reakcií - 17 bolo na produkciu verejnoprávnej Slovenskej televízie, 11 na TV Markíza, šesť na TV Joj (6) a jedna na spravodajskú TA3.

Podľa tvorcu celej stránky biskupstva v Prešove na adrese www.grkatpo.sk Gabriela Paľu formuláre na odoslanie reakcie umožňujú citlivo, či už pozitívne alebo negatívne sa vyjadriť k tomu, ku akej morálke nás vedú masmédiá, ktoré ovládajú dnešný svet preplnený \"informačným hurikánom\". Reakcie zašlú tvorcovia stránky nielen vybraným médiám, ale aj spoločnostiam, ktoré v nich uverejňujú reklamu na svoje služby. \"Divák má možnosť dať najavo mediálnym tvorcom, že nám záleží na (ne)kultúre, ktorá sa pomocou informačných kanálov šíri do domácností, \" povedal Paľa. Netolerujú sa príspevky útočiace na česť iných a rovnako aj nekonštruktívne tvrdenia
Internetová stránka Gréckokatolíckeho biskupského úradu v Prešove funguje štyri roky. Je denne aktualizovaná spravodajstvom a informáciami o pripravovaných akciách. Zároveň sa stránka otvorila on-line technológiám prostredníctvom diskusného fóra. Podľa aktuálneho stavu na otázku Zaujalo Vás niečo na tejto stránke? odpovedalo áno 3834 z celkovo hlasujúcich 6257 ľudí, čo sú bezmála dve tretiny.
(jj)
 

Vyberte región